*مجتمع جدید پژوهشکده علوم شناختی رسما افتتاح شد.

مجتمع جدید  پژوهشی – آموزشی پژوهشکده علوم شناختی  واقع در شهر پردیس پنجشنبه 24 مهرماه 1393 توسط معاون اول رئیس جمهور  افتتاح شد. در این مراسم علاوه بر دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، مهندس نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، دکتر نیلی منفرد معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مهندس نریمان معاون وزیر شهرسازی و راه، استاندار تهران، امام جمعه، فرماندار و شهردار پردیس، جمعی از خیرین کمک کنندگان به احداث مجتمع جدید پژوهشکده، مسئولین محلی و اساتید، دانشجویان و دانش پژوهان نیز حضور داشتند.

دکتر اسحاق جهانگیری در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور  با ایجاد ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی  در صدد حمایت از پیشرفت این علم نوین  است.  او گفت وزارت خانه های علوم ، تحقیقات و فناوری و بهداشت  و درمان لازم است با ایفای نقش هدایتگری و سیاستگذاری خود به توسعه علوم شناختی در کشور کمک کنند.

دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز  در این مراسم  یادآور شد ایران در زمینه علوم شناختی هنوز در آغاز راه است. وی در عین حال خاطر نشان کرد که علوم شناختی یکی از پایه های آینده حیات بشری است و اهتمام جدی در کشور برای اختصاص بودجه مناسب برای علوم شناختی  و تقویت و توسعه آن وجود دارد.

دکتر سید کمال خرازی، رئیس هیات امنا و بنیانگذار پژوهشکده علوم شناختی نیز در معرفی علوم شناختی و گزارشی از موقعیت  این علم در کشور گفت بر اساس گزارش سایت بین المللی رده بندی SJR، ایران در سال 2012 در رتبه 34 تولید علوم اعصاب شناختی دنیا قرار داشت و در سال 2013 به رتبه 26 رسید و جایگاه ایران در این رشته در سطح منطقه نیز از سوم در سال 2012 به رتبه دوم ارتقاء یافت.

دکتر خرازی اظهار داشت علوم و فناوریهای شناختی یکی از دانش ها و فناوری های نوین است که در نقشه جامع علمی کشور به لحاظ اولویت در کنار فناوری های مهمی مانند هسته ای، نانو، بایو و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.

وی که  سمت دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی را نیز بر عهده دارد  از فناوری های اطلاعات، نانو، بایو و شناختی به عنوان چهار  فناوری همگرا که نقش مهمی در زندگی آینده بشر ایفا خواهند کرد .او گفت: علوم شناختی شامل زیر رشته های علوم اعصاب شناختی، روان شناسی شناختی، زبان شناسی شناختی، هوش مصنوعی، فلسفه ذهن و شناخت اجتماعی است.

رئیس هیات امنای پژوهشکده  به کاربردهای گسترده علوم شناختی در حوزه های پزشکی، آموزشی تربیتی،
مدیریتی، مهندسی، هوش مصنوعی، مسایل اجتماعی و دفاعی اشاره کرد و گفت: کشورهای اروپایی و امریکا با صرف میلیاردها دلار تحقیقات گسترده ای را در زمینه علوم و فناوریهای شناختی آغاز کرده اند که پروژه «مغز» در امریکا و پروژه «مغز انسان» در اروپا برای ترسیم مدارهای مغز انسان از جمله مهمترین آنهاست.

شرکت کنندگان در این مراسم از آزمایشگاه های انسانی و حیوانی و امکانات آموزشی و پژوهشی پژوهشکده  بازدید کردند.

انتشار بیش از 75 مقاله طی دو سال اخیر در نشریات معتبر علمی - پژوهشی بین المللی بخشی از نتایج تحقیقات انجام شده در آزمایشگاه های پژوهشکده است. دانشجویان و دانش پژوهان سایر دانشگاه ها و مراکز علمی در زمره استفاده کنندگان از امکانات پژوهشی و آزمایشگاه های  پژوهشکده هستند.

پژوهشکده علوم شناختی سالانه از طریق آزمون سراسری کشور برای دوره های کارشناسی ارشد  در دو رشته ذهن – مغز و تربیت و روان شناسی شناختی و همچنین برای دوره های دکتری در رشته های مدل سازی شناختی ، روان شناسی شناختی ، زبان شناسی شناختی و علوم اعصاب شناختی دانشجو می پذیرد. همچنین با آزمون اختصاصی برای دوره دکتری رشته فلسفه ذهن  خاص طلاب علوم دینی دانشجو پذیرفته است.