*پانل " اقتصاد شناختی "

پانل " اقتصاد شناختی " در اولین روز از ششمین همایش بین المللی علوم شناختی و با حضور جمعی از متخصصان ، اساتید و دانشجویان رشته های مختلف علوم شناختی ، اقتصاد و علوم انسانی برگزار شد. پانل " اقتصاد شناختی " از جمله برنامه های سمپوزیوم جانبی کاربردهای علوم و فناوری های شناختی در همایش یادشده  بود که به همت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی نهاد ریاست جمهوری در سالن شماره سه همایش برگزار شد.

" اقتصاد شناختی " مطالعه عمل استدلال و فرایند انطباقی است که بوسیله کارگزاران اقتصادی در تعاملات پویا دنبال می شود. اقتصاد شناختی حوزه میان رشته ای است که به موضوعاتی مانند حل مساله ، انتخاب ، انگیزه و تغییر در تبیین مبادلات اقتصادی ، نااطمینانی ساختاری ماهیت و تکامل سازمانها و نهادها و ... می پردازد.

برمبنای این رویکرد ، بنیاد رفتار کنشگران اقتصادی ، روانی و عصب شناختی است که در پرتو اطلاعات محدود ، عقلانیت محدود و رویه ای و رفتار مطلوبیت طلبانه تحلیل می شود. بر این اساس ، پنل حاصر، فرصتی برای معرفی ، بحث و تبادل نظر درباره امکان و شرایط ورود رویکردهای شناختی به بستر علوم اقتصادی ایران را مورد توجه قرار می دهد و مسائلی از این دست را طرح می کند.

در پانل مربوط به اقتصاد شناختی ، متخصصان و کارشناسان دکتر" نادر غنی زاده " با طرح مبحث " شناخت فرصت در مسیر توسعه اقتصادی ؛ رویکردی شناختی در اقتصاد " ، دکتر" شهرام فتاحی " با مقاله خود تحت عنوان " مدل های یادگیری در اقتصاد کلان ؛ روش ها و کاربردها " پیرامون اقتصاد شناختی سخن گفتند.

همچنین در این پانل، دکتر" پرویز محمدزاده " با ارائه مقاله تحت عنوان " علوم شناختی رویکردی برای تبیین رفتار اقتصادی مصرف کننده " مفهوم نظریه های رفتار مصرف کننده را بیان داشت ، ضمن آنکه مهندس " علیرضا حمزه ای " از دانشگاه شریف ، مبحث " اقتصاد علوم شناختی " را برای شرکت کنندگان در این پانل ارائه داد.

وی با تاکید بر اینکه در دانشگاههای نسل سوم ، از دانش ، ثروت تولید می شود، گفت: علوم شناختی ، دانشی است که مورد نیاز بشریت از کودکی تا پیری می باشد. از سنجش هوش کودکان در دوره کودکی تا سنجش حافظه سالمندان در دوره سالمندی ، همه و همه با دانش شناختی امکانپذیر است.

مهندس حمزه ای تصریح کرد: بنابراین علوم شناختی ، دانشی میان رشته ای است که براحتی می توان از آن درآمد کسب کرد همانطور که ده ها شرکت در کشورهای پیشرفته دنیا، از آن، ثروت تولید می کنند.