*ششمین همایش بین المللی علوم شناختی به کار خود پایان داد

ششمین همایش بین المللی علوم شناختی که طی سه روز گذشته با حضور جمع کثیری از اساتید، کارشناسان و دانشجویان رشته های مختلف دانشگاههای سراسر کشورو مراکز علمی خارج ازکشور در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شده بود، عصر روز گذشته به کار خود پایان داد.

برگزاری ششمین همایش بین المللی علوم شناختی و حضور چشمگیر متخصصان و اساتید فعال در علوم گوناگون پزشکی ، مهندسی ، علوم انسانی ، هنر و... در کنار یکدیگر، فرصتی را برای طرح آراء و نظریه های مختلف علمی در خصوص علوم شناختی ایجاد کرد.

" محمدحسین نصرت " دبیر اجرایی این همایش ، شرکت حدود چهار هزار متخصص و کارشناس رشته های مختلف همچون روانشناسی و مشاوره ، روانپزشکی ، کاردرمانی ، گفتاردرمانی ، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مکانیک ، علوم اعصاب ، فلسفه ذهن ، جامعه شناسی و زبان شناسی را در تمامی پانل ها، کارگاهها و نشست های این گردهمایی علمی ، برآورد کرد.

وی گفت که 14 متخصص و استاد علوم شناختی و دیگر علوم از مراکز علمی خارج از کشور نیز در این همایش بین المللی شرکت داشتند.

بگفته نصرت ، این میهمانان از کشورهای برزیل ، امریکا، انگلیس ، سوئد ، پاکستان ، عمان و ترکیه ، در این همایش شرکت کردند.

وی افزود: در همایش امسال ، ا300 مقاله دریافت شده بود که با بررسی آنها، 210 مقاله مورد پذیرش هیات علمی همایش قرار گرفت و از این تعداد ، 59 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی آنها بشکل پوستر ارائه شد.

وی اظهارداشت: با مجوز وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و همچنین نظام روانشناسی و مشاوره ، از 5/7 تا 15 امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان این همایش در رشته های مختلف در نظر گرفته شد.

وی خاطرنشان کرد: ششمین همایش بین المللی علوم شناختی به همت پژوهشکده علوم شناختی و دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری ستاد راهبری توسعه علوم شناختی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری ، پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی ، پژوهشگاه دانش های بنیادی ، انجمن علوم و فناوری های شناختی ایران ، وزارت بهداشت و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد.

دکتر " کامران فردوسی " مدیر اجرایی و مسئول بخش نمایشگاه ششمین همایش علوم شناختی نیز در باره نمایشگاه جانبی این همایش بین المللی گفت : بسیاری از تجهیزات فنی و پزشکی در ارتباط با کارکرد مغز و اختلالات مغزی ، در نمایشگاه جانبی ششمین همایش بین المللی علوم شناختی عرضه شد.

وی با اشاره به استقبال خوب شرکت کنندگان از این نمایشگاه نسبت به نمایشگاههای قبلی در همایش های علوم شناختی سالهای گذشته ، افزود: 25  شرکت تولیدکننده و واردکننده ، در نمایشگاه امسال، تجهیزات درمانی ، کمک توانبخشی و تحقیقاتی خود در ارتباط با کارکرد مغز و اختلالات مغزی ، را به نمایش گذاشتند.

دکتر فردوسی با اشاره به اینکه فقط چهار شرکت از این تعداد، علاوه بر تولید ، به واردات تجهیزات مربوطه نیز می پردازند، ادامه داد: حضور شرکت های تولیدکننده ایرانی و عرضه محصولات و تجهیزات پزشکی و مهندسی ساخت ایران در حیطه مغز و کارکردهای آن ، علاوه بر اینکه شرکت کنندگان ایرانی را با این تجهیزات آشنا کرد، توانمندی متخصصان و کارشناسان ایرانی را به میهمانان خارجی این همایش ، نشان داد.

لازم به ذکر است ، " علوم شناختی " یکی از دانش های نوین است که تلاش دارد رازهای مغز و ذهن را کشف کند.

این رشته در کنار نانوتکنولوژی ، بیوتکنولوژی و فناوری اطلاعات ، مجموعه دانش های همگرا که NBIC نام گرفته است را تشکیل می دهد، علوم شناختی از زیرمجموعه های علوم اعصاب ، روانشناسی ، زبان شناسی ، هوش مصنوعی و فلسفه ذهن تشکیل شده که هم اکنون کاربرد وسیعی در رشته های جانبی مانند پزشکی ، آموزش و پرورش ، جامعه شناسی ، سیاست ، علوم ارتباطات ، مهندسی پزشکی ، مهندسی فرمان و کنترل و علوم دفاعی و نظامی پیدا کرده است.