*برنامه های هفتمین همایش بین المللی علوم شناختی - توسعه علوم شناختی برای همه اقشار جامعه

ارایه نتایج تحقیقات صاحبنظران، اساتید و دانشجویان ایرانی و خارجی درباره موضوعات گوناگون علوم شناختی، سخنرانی اساتید ایرانی و خارجی، گزارش طرح های انجام شده داخلی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی،  کارگاه های آموزشی، معرفی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، سمینار دانش آموزی، اهدای جوایز برگزیدگان مسابقات دانش آموزی "اهوازی" و "دانش مغز"، توسعه علوم شناختی برای همه اقشار جامعه و . . . ازجمله برنامه های هفتمین همایش بین المللی علوم شناختی است.

دکتر مهدی تهرانی دوست، دبیر علمی  هفتمین همایش بین المللی علوم شناختی با بیان این مطلب، برنامه های همایش را تشریح کرد و گفت:

توسعه دانش و کاربردهای علوم شناختی برای همه اقشار جامعه از اهداف همایش دوسالانه علوم شناختی است. این هدف در همایش هفتم که به مدت پنج روز در تهران برگزار می شود نیز دنبال می شود. در این همایش ١٣ استاد داخلی و خارجی به عنوان سخنرانان اصلی، موضوعات گوناگون علوم شناختی را ارایه خواهند کرد.

چهل و نه مقاله برگزیده علمی نیز توسط مولفان به صورت شفاهی به شرکت کنندگان همایش ارایه می شود.

از مقاله های علمی رسیده به همایش، خلاصه 89 مقاله منتخب حاوی نتیجه تحقیقات محققین به صورت پوستر چاپ و ارایه خواهد شد.

برپایی14  ميز گرد (پنل)  و هم انديشي (سمپوزیوم)  علمی، دیگر برنامه هفتمین همایش بین المللی علوم شناختی است. اين جلسات به تشریح نتیجه پژوهش های صاحبنظران حوزه های گوناگون علوم شناختی اختصاص دارد.

یکی از ميزگردها، "آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز" را معرفی خواهد کرد. "آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز" از یک سال پیش با استفاده از آخرین فناوری ها و تجهیزات روز دنیا با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی راه اندازی شد و از پیشرفته ترین آزمایشگاه های جهان در نوع خود است.

برگزاری 10 کارگاه آموزشی برای دانشجویان رشته های علوم شناختی و دیگر علاقمندان با حضور اساتید ایرانی و خارجی از برنامه های دو روز اول همایش است. در این کارگاه های آموزشی 3 تا 6 ساعته موضوعات گوناگون حوزه های علوم شناختی از جمله نقشه برداری مغز، کارکردهای مغز، توانبخشی شناختی و زبانشناسی شناختی، تشریح می شود

دکتر تهرانی دوست در تشریح نحوه شکل گیری ایده برپایی همایش های دوسالانه علوم شناختی گفت:

ایده برپایی همایش های علوم شناختی با تاسیس و راه اندازی پژوهشکده علوم شناختی شکل گرفت و این همایش بین المللی از سال ١٣٧٩ هر دو سال یکبار برگزار می شود. هدف از برگزاری این همایش، ایجاد و برقراری ارتباط اساتید، صاحبنظران، دانشجویان و علاقمندان ایرانی و خارجی است.

با راه اندازی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، شاهد شتاب بيشتر در انجام تحقيقات مرتبط با علوم شناختی بوديم. دهها پروژه ملی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در کشور انجام شده یا در دست انجام است. این پروژه ها در هفتمین همایش بین المللی علوم شناختی معرفی و عرضه خواهد شد.

سمینار دانش آموزی با حضور حدود 200 دانش آموز برتر کشور که در حوزه های علوم شناختی کار کرده اند در حاشیه هفتمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می شود. در این سمینار، جایزه مغز و شناخت "اهوازی" که با حمایت و ابتکار "ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی" در مهر ماه 1393 برای برگزیدگان حوزه‌های مرتبط با علوم و فناوری های شناختی طراحی شد و جوایز  مسابقه دانش آموزی "دانش مغز" سال 1395 به دانش آموزان برتر مدارس کشور اهدا می شود.

هفتمین همایش بین‌المللی علوم شناختی 10 تا 14 اردیبهشت ماه 1396 در مرکز بین الملی همایش های رازی توسط پژوهشکده علوم شناختی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ایران و حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برپا می‌شود.